Museum Joure

Beleef de bakermat van de koffie en thee en beleef de ambachten. Op het monumentaal industrieterreintje vind je de eerste fabriek van Douwe Egberts en de DE winkel de witte Os, metaalfabriek, authentieke drukkerij en de klokkenmakerij. Beleef en ga zelf aan de slag.

Fietsen in Joure

Rondom Joure heb je een prachtige afwisselende omgeving met uitgestrekte weilanden, wateren en bossen. Door de gehele omgeving zijn fietskaarten te vinden met knooppunten waardoor je makkelijk een leuke route kan volgen, of zelf een route kan maken. Wat leuk is om naartoe te fietsen is bijvoorbeeld de wijngaard in Sint Nicolaasga: De Heidepleats. Hier kun je een rondleiding met proeverij reserveren.

Sloep huren in Joure

Vanaf Joure zijn de Friese Meren in handbereik en vaar je in zo naar bijvoorbeeld de Langweerder Wielen en het Sneekermeer. Daarom is Joure de perfecte opstapplaats voor een mooie dag op het water met een sloep. Er zijn 2 bedrijven waar je een sloep kan huren: Sloepverhuur Friesland & Sloepverhuur Friese Meren.

Scooter huren in Joure

Liever op een andere manier de omgeving ontdekken? In Joure kun je scooters huren om een prachtige dag op pad te gaan door de Friese omgeving. Je huurt de scooter gemakkelijk via de website. Je hebt hier natuurlijk wel een rijbewijs voor nodig.

Friese Ballonfeesten

Een van de leukste en bekendste evenementen in Joure: de Ballonfeesten. 5 dagen lang kun je je ogen uitkijken naar al die luchtballonnen die opstijgen met o.a. special shape ballonnen. De entree van dit evenement is helemaal gratis. Altijd al een keer een ballonvaart willen maken? Tegen betaling kun je ook mee in 1 van de ballonnen.

Ballonvaarten

Naast de Friese Ballonfeesten kun je ook gewoon op andere dagen een mooie ballonvaart maken. Via Dreamflights kun je een arrangement boeken voor een diner bij ons met aansluitend een prachtige ballonvaart! Klik hier voor meer informatie: dreamflights.nl

Swimfun Joure

Zin in een dag vol waterpret? Dan is subtropisch zwembad Swimfun de plek om naartoe te gaan. Het zwembad beschikt over verschillende spannende en ontspannende attracties en biedt plezier voor alle leeftijden.