Het voorjaar is weer begonnen en hebben wij weer een frisse nieuwe kaart met heerlijke gerechten van dit seizoen. Met dit keer weer een heerlijk paling gerecht. Onze paling komt uit Rohel. Hier is een Palingkwekerij gevestigd. Dit is een duurzame kwekerij. Er wordt paling terug in het water geplaats om uitsterving te voorkomen. De Jongens maken zelf Palingkrokketen. Deze kroketten worden geserveerd met een frisse salade en gerookte remoulade mayonaise. Hierbij de bereidingswijze:

Benodigdheden:

* Gerookte paling
* Zout
* Dille
* Ui
* Boter
* Bloem
* Eiwit
* Paneermeel

Stap 1: De paling fileren.

Stap 2: Zet de afsnijsels van de gefileerde paling op in water met een snufje zout om de bouillon te maken.

Stap 3: Snijd de gefileerde paling in blokjes, hak de dille en snipper een ui.

Stap 4: Salpicon maken, smelt 50 gram boter in een pan en die hierbij de gesnipperde ui. Voeg hier 60 gram bloem aan toe en roer dit mengsel tot een bal en laat de bal garen in de pan. (zie video)

Stap 5: Zeef de bouillon en voeg deze toe aan de salpicon. Voeg de dille toe en roer het mengsel glad. Als het mengsel glad is voeg je de palingblokjes eraan toe.

Stap 6: Zet het mengsel koud tot het goed is afgekoeld.

Stap 7: Als het mengsel goed is afgekoeld rol je rolletjes en haal je deze door de bloem, eiwit en paneermeel op deze volgorde. (zie video)

Stap 8: Frituur de kroketten

Eetsmakelijk!

Ben je enthousiast geworden over dit gerecht? Sil staat de hele week voor je klaar. Tot snel bij De Jongens van Joure.